Rólunk

Társasházkezelés, társasházkezelő, közös képviselő Budapesten!

QTQ Kft., mint társasházkezelő

Társasházkezelés, társasházkezelő, közös képviselő Budapesten. Cégünk társasházkezeléssel, közös képviselettel foglalkozik Budapesten, társasházkezelőnk, közös képviselőnk Gálfi-Kovács Andrea.

Ön jelenleg a QTQ Kft. weboldalát olvassa! Köszönjük, hogy felkeresett minket! Meglehetősen hosszú a bemutatkozásunk, de kérem, szánjon rá pár percet és olvassa végig!

A QTQ Kft. tevékenységi körébe tartozik a társasházkezelői tevékenység ellátása, közös képviselet, ingatlankezelés. Jelenleg 13 társasház kezelését látja el, de több éves szakmai tapasztalatunk van társasházkezelés, közös képviselet, illetve ingatlanüzemeltetés területén.

Kapcsolat

img
Andrássy út – Társasházkezelés, társasházkezelő, közös képviselő Budapest

Referencia társasházaink Budapesten többek között

  • 1061 Budapest, Andrássy úti társasház – 24 albetétes
  • 1062 Budapest, Andrássy úti társasház – 33 albetétes
  • 1062 Budapest, Andrássy úti társasház – 11 albetétes
  • 1065 Budapest, Hajós utcai társasház – 8 albetétes
  • 1149 Budapest, Pósa Lajos utcai társasház 15 albetétes és 12 albetétes
  • 1023 Budapest, Ürömi utcai társasház 9 albetétes
  • 1113 Budapest, Badacsonyi utcai társasház – 20 albetétes
  • 1026 Budapest, Pasaréti út társasház – 6 albetétes
  • 1026 Budapest, Guyon Richárd utcai társasház – 6 albetétes
  • 1071 Budapest, Dózsa György úti társasház – 41 albetétes
  • 1073 Budapest, Barcsay utcai társasház – 48 albetétes
  • 1171 Budapest, Függőcinege utcai társasház – 6 albetétes
img
budapesti társasház Társasházkezelés, társasházkezelő, közös képviselő Budapest

Társasházakon végzett felújítási munkáink közé tartozik többek között

  • társasház homlokzatának felújítása
  • társasházi gázvezeték csere
  • társasházi kaputelefon rendszer csere
  • festési felújítási munkálatok
  • társasházi bejárati kapu felújítása, cseréje
  • tetőfelújítás
  • kéményfelújítás, magasítás
  • terrazzo burkolat felújítása
  • udvari kövezet felújítása
  • társasházi kerítés felújítás
  • társasházi kertfelújítás

 

Az Önök lakóközösségének Társasunk azért lenne ideális, mint társasházkezelő, mivel nem törekszünk túlzottan sok társasház kezelésére, hogy a meglévő ügyfeleket a lehető legjobb színvonalon tudja képviselni. Szeretném megjegyezni, hogy a társasházainkat nem az irodából kezeljük, mint a nagyobb társasházkezelő cégek alkalmazottjai általában, törekszünk a folyamatos minőségi kapcsolattartásra, odafigyelünk a társasházak állandó ellenőrzésére, ráadásul a munkaidőnk nem 8-16 óráig, hétfőtől péntekig tart.

Társasházkezelőnk

Gálfi-Kovács Andrea, mint a QTQ Kft. társasházkezelője és ügyvezetője rendelkezem a társasházkezelői tevékenység ellátásához szükséges bizonyítvánnyal, a kormányhivatalnál bejegyzett társasházkezelő vagyok. Több mint 15 éve foglalkozom ingatlankezeléssel, közös képviselettel és társasházkezelői tevékenységgel. Egy ingatlanosok körében ismert, ingatlanokkal foglalkozó cégcsoport operatív- és pénzügyi igazgatójaként a cégcsoportba tartozó 45 ingatlannak és 62 cégnek operatív- és pénzügyi vezetésével, ingatlanjainak és társasházainak kezelésével, foglalkoztam.

 

Társasházkezelés, közös képviselet Budapesten

Ma a társasházkezelés jóval többet jelent, mint korábbi években, hiszen sűrűbben változik a világ, állandó jogszabályváltozások és újabb és újabb előírások, rendeletek születnek, amelyeknek meg kell felelni (például tűzoltó készülékek, tűzcsapok bevizsgálásai mind az éves/féléves felülvizsgálatok, tömlő bevizsgálása, cseréje, vízhozam mérés, elektromos felülvizsgálatok 6 évente, gázcsővezetékeknél a tömörségvizsgálat 10 évente, stb.), sokkal több jogi kérdéssel kell szembeszállni. Sajnos, a régen ismert közös képviseleti világ átalakult, de tapasztalataink szerint a cégek nagy többsége nem tudott a változásoknak és az elvárásoknak megfelelni, a korral haladni. Sokan azt sem tudják, hogy mi a különbség a közös képviselet és a társasházkezelés között, pedig már nagyon nagy különbség van köztük. Családi cég vagyunk, lendületes, agilis, gyakorlattal rendelkező csapat, akik jelentősen más személetmóddal gondolkodnak.

Nagyobb, kazánokkal rendelkező társasházaknál javasolni szoktuk a tulajdonosoknak, hogy a fűtés- és vízfelmelegítési költségek számolását arra szakosodott költségelszámolóval végeztessék, akik energetikus végzettséggel rendelkeznek, hiszen ezen költségek elszámolása mindig vitára ad alapot, mivel a megfizetett díj nagy része a veszteségből áll össze, nem pedig az elfogyasztott és mérőórán mérhető MJ-ból. A veszteség felosztásánál pedig célszerű és igazságosabb több szempontot is figyelembe venni, ezek közé sorolható például a lakás elhelyezkedése (körül fűtik-e, sarkon van-e), az egyes albetétekben található fűtőberendezések típusa, mérete, műszaki állapota, és hogy a radiátorok milyen fokozaton vannak üzemeltetve, hiszen nem minden helyiségben van ugyanolyan fűtőtest, illetve nem mindegyik van ugyanúgy beállítva). Ezeket a méréseket és szorzó hányadokat erre szakosodott energetikusok végzik, a számlákat is ők készítik az aktuális fogyasztások alapján, illetve begyűjtik a mérőóra állásokat a Társasház által megállapított rendszerességgel (havi/negyedéves/féléves/éves). Így sokkal pontosabb és kevesebb vitára okot adható elszámolást lehet kapni.

Látkép
Látkép – Társasházkezelés, társasházkezelő, közös képviselő Budapest

Vállalkozások a társasházkezelők, közös képviselők munkájának elősegítése érdekében

Kapcsolatban állunk a Társasházban elvégezendő karbantartási-, felújítási- és hibaelhárítási munkálatok elvégzésére jól képzett műszaki szakemberekkel és a teljes spektrumot lefedő kivitelezői háttérrel, igazságügyi szakértővel, műszaki ellenőrrel.

Az esetleges peres- és nem peres eljárásokban, társasházi ügyekben, egyéb jogi ügyekben (pl. fizetési meghagyás, végrehajtási eljárások, jelzálogjog bejegyzés stb.) több ügyvédi irodával is kapcsolatban állunk, akik esetleges megkeresések esetén több nyelven ingatlan és üzletrészek adásvétel folyamatának levezetésével, fennmaradási ügyek, illetékügyek lebonyolításával is foglalkoznak.

Ezen kívül kapcsolatban állunk ingatlaniroda tanácsadóival, hogy ingatlanok adásvételével, bérbeadással kapcsolatos ügyekben megbízóink rendelkezésére álljanak, biztosítási alkuszokkal és hitelügyintéző szakemberrel, aki több pénzintézettel kapcsolatban áll, hogy a legmegfelelőbb hitel felvételében segédkezzen továbbá partnerünk földhivatali és cégbírósági ügyintézésben is segítséget tud nyújtani.

Igazságügyi szakértő partnerünk energetikai tanúsítvány készítésével, hőkamerás vizsgálatokkal is foglalkozik.

A könyvelést magunk végezzük, mivel a Társasházi törvény alapján az a személy, aki rendelkezik társasházkezelői bizonyítvánnyal, végezheti a társasházak könyvelését, de szükség esetén rendelkezünk társasházi tapasztalattal rendelkező könyvelővel is, illetve szívesen együtt dolgozunk a Társasház által preferált könyvelő céggel is.

Rendelkezünk takarítással, kertészkedéssel, kazánkarbantartással, tűzoltó készülék / tűzcsapok hitelesítésével, vízszereléssel, gázszereléssel, kőművesmunkával, burkolással, festéssel (és még sorolhatnánk) foglalkozó vállalkozókkal is.

img
Villanyszerelés

A fentieken kívül családi vállalkozásunk villanyszereléssel (regisztrált és ajánlott szerelői munkálatokkal), kaputelefon szereléssel, klímaszereléssel, zárszereléssel, karbantartási munkálatokkal is foglalkozik, így ezeket a munkálatokat az általunk kezelt társasházaknak olcsóbban tudjuk nyújtani, mintha külsős vállalkozóval végeztetnénk el. Ezen munkálatokról az alábbi weboldalakon tudnak tájékozódni:

khbiztonsag.hu
regisztraltelmuszerelo.hu

 

img
Tetőtér beépítés után

Társasházkezelés, társasházkezelő, közös képviselő Budapest

Társaságunk megbízás esetén a társasházkezelés területén többek között a következő feladatokat látja el:

  1. az éves költségvetés elkészítése,
  2. felújítási terv készítése,
  3. közgyűlés összehívása minimum évi egy alkalommal (beszámoló közgyűlés megtartása legkésőbb május 31. napjáig),
  4. elvégzett feladatokról tételes beszámolás a közgyűléseken,
  5. pénzügyi elszámolás oly módon, hogy az a tulajdonosok számára egyértelmű és kellő részletezésű legyen, a terv és a beszámoló szerkezete egységes, ezáltal összevethető
  6. közös tulajdonú ingatlanok értékesítésének előkészítése,
  7. az előirányzott közös költség befizetéseinek
   • ellenőrzése,
   • elmaradások behajtása (SzMSz és közgyűlési határozatok alapján),
   • felszólításügyvédi felszólításfizetési meghagyásvégrehajtásjelzálogjog bejegyzésefelmerült költségek, kamatok megterhelése a tartozó felé)
  8. az elvégzendő karbantartási-, hibaelhárítási- és felújítási munkák intézése, azonnali hibaelhárítások valamint életveszély elhárításának intézése, műszaki bejárások bonyolítása,
   • árajánlatok bekérése,
   • felújítások intézése
   • munkákra rangsor javaslat készítése
   • közgyűlés számára döntés előkészítése
   • végrehajtás során művezetői ellenőri felügyeletre megbízás közgyűlési felhatalmazás alapján
   • elkészült munka átvétele
  9. a mindenkori megtakarítási lehetőségek (felújítási alap, lekötött számla, lakáskassza stb.) ismertetése, döntés előkészítése a közgyűlés számára
  10. folyamatos kapcsolattartás a tulajdonosokkal, a számvizsgáló bizottsági tagokkal
  11. Szervezeti- és Működési Szabályzat, Házirend, illetve az Alapító Okirat elkészítése, illetve szükség szerinti módosítás lebonyolítása (külön díjazás ellenében)
  12. szolgáltató vállalatokkal, közüzemi szolgáltatókkal való szerződés megkötése, számla kiegyenlítés, annak jogosságának ellenőrzése, Társasház képviselete harmadik személlyel szemben, Társasház kötelezettségeinek teljesítése
  13. munkáltatói jogok gyakorlása, amennyiben a Társasház a házfelügyelői-, gondnoki, háztakarítói, portaszolgálati stb. munkákra munkavállalót alkalmaz
  14. Társasház által alkalmazott vállalkozók (pl., kertész, takarító stb.) munkájának folyamatos ellenőrzése, illetve koordinálása
  15. a Társasház közös költségének üzemeltetési, illetve felújítási alapnak elkülönített számlán való kezelése
  16. az épület rendeltetésszerű használatát gátló azonnali beavatkozást igénylő hibák elhárításának biztosítása
  17. minden olyan feladat melyet a Társasházi Törvény valamint a Társasház Szervezeti Működési Szabályzata és közgyűlési határozat a Közös Képviselőnek kötelezően előír
  18. könyvelés,
  19. adminisztratív feladatok ellátása, társasházi bankszámla kezelése, bérszámfejtés, járulék befizetés (bérszámfejtés bérszámfejtő bevonásával külön díjazás ellenében)
  20. karbantartási feladatok szervezése (pl. felvonókarbantartás, emelőgép karbantartás – pl. parkológépek, fordítókorongok -, tűzoltókészülékek és tűzcsapok hitelesítése, kazánkarbantartás)
  21. Társasház közös mérőinek havonkénti leolvasása és a szolgáltatók felé bediktálása.
img
Felújított bejárati kapu

Kapcsolattartásunk, mint társasházkezelők, közös képviselők

Mint azt már említettük, mi egy kis családi vállalkozás vagyunk, így nem 8-16 óráig állunk az ügyfelek rendelkezésére, hanem szükség esetén hétvégén vagy akár este is, törekszünk a folyamatos minőségi kapcsolattartásra, odafigyelünk a társasházak állandó ellenőrzésére.

Kapcsolattartásunk e-mailben, (levelezőrendszerünket rendszeresen olvassuk, még késő este és hétvégén is), mobiltelefonon, vezetékes telefonon (amely üzenetrögzítővel is rendelkezik), illetve személyesen történik.

Nem tartunk állandó fogadóórát, mivel kis családi vállalkozásként, ha kötött fogadóóránk lenne, esetleges hiba esetén nem tudnánk a házakhoz sürgősen kiérkezni, illetve a hibaelhárításról gondoskodni, ezen kívül a tulajdonosokkal is könnyebb a kapcsolattartás, jobban szeretünk magunk kimenni akár egyszerű egyeztetésre is az ügyfeleinkhez, így Ők megspórolják az utat az irodánkba, illetve, ha a közös képviselet megfelelően dolgozik, nincs is szükség a fogadóórára, megfigyelésünk alapján, ha egy közös képviseleti irodában sok az ügyfél, az inkább a közös képviselet rossz működését mutatja, ha nincs probléma a kezelővel, nem is mennek be az irodájába a tulajdonosok.

Fontos, hogy nekünk ez a munkánk, illetve a megélhetésünk, nem pedig meghatározott fizetéséért, alkalmazottként dolgozunk és érdekünk, hogy az ügyfelektől a lehető legjobb véleményt halljuk és pozitív visszajelzéseket kapjunk, illetve, hogy egy társasháznál minél tovább megmaradjunk, mint kezelők.

Társasházkezelés, társasházkezelő, közös képviselő Budapesten.

Amiért érdemes minket választania társasházkezelési feladatokra

Tény, hogy a mi árkategóriánk nem olcsónak mondható, de ez annak tudható be, hogy a nagy társasházkezelő cégekkel ellentétben mi foglalkozunk a társasházainkkal és szívügyünknek érezzük sorsukat, illetve figyelemmel kísérjük a lehetőségeinkhez képest a folyamatos jogszabályi változásokat, amelyek az utóbbi időben nagyon elszaporodtak és nehéz lépést tartani velük, ráadásul ezek hiányában sok büntetés kiróhat a társasházakra.

Nálunk nincsenek vagy csak nagyon minimális mértékben fordulnak elő közös költség tartozások. Sajnálatos módon, ha egy tulajdonos tartozásállománya túl nagyra nő, elég nehéz behajtani a tartozást, így szükséges az intézkedéseket minél hamarabb megtenni, bár előfordul, hogy ehhez szükséges a Szervezeti- és Működési Szabályzat módosítása is.

Nem vesznek el az ügyfelek a tömegben, név szerint ismerünk mindenkit. Olyan ügyfeleket véleményét is sikerült negatívról pozitívra változtatnunk a közös képviselet tevékenységéről, akik már eleve elkönyvelték, hogy nincs olyan közös képviselet, aki megfelelően végzi a munkáját és állandó csalódásnak voltak kitéve.

Sokan meglepődtek azon is, hogy még a késő esti órákban is a rendelkezésükre álltunk. Ezt azzal sikerült elérnünk, hogy mi úgy állunk ügyfeleink rendelkezésére, hogy a társasházak a legmegfelelőbb kiszolgálást kapják, hiszen nálunk az ügyfél az első.

Tapasztalataink szerint a társasházkezelők általában szeretik olyan időpontokban tartani a közgyűléseket, hogy a tulajdonosok ne tudjanak részt venni azokon (munkaidőben, illetve rögtön munkaidő lejárta után, amikor a tulajdonosoknak esélye sincs odaérni, így lemaradhatnak fontos határozathozatalokról), mi a közgyűléseinket általában este 6-7 órakor kezdjük.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, kérjük, keressenek minket elérhetőségeinken.

ITT VAGYUNK ELÉRHETŐEK

Székhely cím
1098 Budapest,

Csengettyű utca 11.

Iroda, levelezési cím:
1171 Budapest,

Nógrádkövesd utca 11.

E-mail: galfi@thkezeles.hu

+36-1-785-9168

(üzenetrögzítővel)